Direct naar de content

De Gastenlijst

Het netwerk van FD en BNR

Op de Gastenlijst staan mensen die een autoriteit zijn op hun vakgebied. De podcast-tips die zij geven helpen je met context, achtergrond of verdieping op een bepaald onderwerp. Zo kun je direct luisteren, naar de beste podcasts van Nederland en ver daarbuiten…

Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn is een Nederlands historicus en voormalig VVD-Kamerlid. Voor BNR Nieuwsradio maakt hij samen met Rob de Wijk de podcast Boekestijn & De Wijk, voor NPO Radio 1 samen met Tim de Wit de podcast Europa Draait Door.

Een lijst van tips

Ben van der Burg

IT-ondernemer en oud-topschaatser Ben van der Burg heeft een eigen column op BNR en presenteert samen met Herbert Blankesteijn de podcast De Technoloog.

Een lijst van tips

Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam.

Een lijst van tips

Diana Matroos

Journalist en presentator Diana Matroos verdiende onder meer haar sporen bij RTL Nieuws, Buitenhof en BNR’s Big Five.

Een lijst van tips

Herbert Blankesteijn

Herbert Blankesteijn is journalist, met speciale belangstelling voor wetenschap, techniek en nieuwe media. Hij presenteert bij BNR onder meer De Technoloog en Digitaal.

Een lijst van tips

Jaap Jansen

Jaap Jansen is journalist en politicoloog. Hij maakt twee keer per week met PG Kroeger de podcast Betrouwbare Bronnen, waarin ze ontwikkelingen in de Nederlandse politiek en beleid, de Europese Unie en geopolitiek bespreken en analyseren in een historisch kader. Regelmatig ontvangen zij een gast die ‘aan de knoppen zit of heeft gezeten’: toppolitici, topambtenaren en specialisten.

Een lijst van tips

Jelle Maasbach

Jelle Maasbach is bij BNR Nieuwsradio onder meer presentator van Wereldveroveraars en de AEX Factor. Eerder werkte hij bij RTL Z en RTL Nieuws.

Een lijst van tips

Joris Luyendijk

Joris Luyendijk is journalist, schrijver en antropoloog, gespecialiseerd in de Arabische en islamitische wereld. Hij deed onder meer onderzoek aan de Universiteit van Caïro. Luyendijk werd bekend als Midden-Oosten-verslaggever en als presentator van VPRO’s Zomergasten.

Een lijst van tips

Kalin Anev Janse

Kalin Anev Janse bekleedt binnen het in Luxemburg gevestigde Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) de op één na hoogste functie na de Duitse ESM-directeur Klaus Regling. Hij is daarmee een van de meest invloedrijke Nederlanders binnen de monetaire unie.

Een lijst van tips

Kim Lammers

Kim Lammers is een voormalig hockey-international. Sinds 2021 presenteert ze samen met Anne-Greet Haars het sportprogramma BNR Sport op BNR Nieuwsradio.

Een lijst van tips

Liza Jansen

Liza Jansen werkt sinds 2019 bij LinkedIn Nieuws, de laatste maanden als redactiechef. Eerder werkte ze onder meer voor het CNBC en het Financieele Dagblad, waar ze mede verantwoordelijk was voor FD Bites, de FD Gazellen-nieuwsbrief en de FD Talentenspecial.

Een lijst van tips

Marcel Levi

Marcel Levi is voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Hij is internist en wetenschapper en was hiervoor voorzitter van besturen van academische ziekenhuizen in Amsterdam en Londen.

Een lijst van tips

Mark van Baal

Mark van Baal is oprichter van Follow This, een groep van ruim achtduizend groene aandeelhouders in olie-en gasbedrijven.

Een lijst van tips

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Hij werkte onder meer voor De Nederlandsche Bank en promoveerde in 1998 aan de Universiteit van Amsterdam. Bouman is vaste columnist van het FD en huiseconoom van Nieuwsuur.

Een lijst van tips

Meindert Schut

Meindert Schut is journalist en radiopresentator. Sinds 2006 is hij presentator bij BNR Nieuwsradio voor onder meer de Nationale Autoshow en BNR Mobile. Hij was van 2011 tot 2015 adjunct-hoofdredacteur en is mede-eigenaar van podcastproducent New Narrative.

Een lijst van tips

Michiel Muller

Michiel Muller is oprichter en CEO van online supermarkt Picnic. Eerder was hij betrokken bij tankstation-netwerk Tango en ANWB-uitdager Route Mobiel.

Een lijst van tips

Paul van Liempt

Paul van Liempt werkte als journalist voor diverse kranten, radio en televisie. Bij BNR had hij jarenlang zijn eigen programma. Tegenwoordig presenteert hij onder meer De Strateeg en BNR’s Big Five.

Een lijst van tips

Sylvester Eijffinger

Sylvester Eijffinger is emeritus hoogleraar Financiële Economie in Tilburg en emeritus president van de Tilburg University Society. Daarnaast is hij gasthoogleraar aan Harvard University.

Een lijst van tips

Taco Carlier

Taco Carlier is met zijn tweelingbroer Ties oprichter van (elektrische) fietsenmerk VanMoof, dat in amper tien jaar uitgroeide tot een internationaal miljoenenbedrijf.

Een lijst van tips