Ronald Prins is misschien wel de hacker-koning van Nederland. Zijn passie voor hacken begon als een hobby en groeide uit tot een succesvol bedrijf dat werkt voor de FBI en de Nederlandse overheid.
Een luchtvaart-ceo die wil dat er meer belasting wordt betaald voor een vliegticket. Klinkt als een onlogische keuze? Niet voor Steven van der Heijden van Corendon. Leer een staaltje omdenken in een gesprek over ondernemerschap en toekomstvisie.
Het was een troosteloos gezicht, rond de kerstdagen: uitgebreide Alpenweiden met hier en daar hooguit wat plukjes kunstsneeuw. En het zag eruit alsof dat nóóit meer goed zou komen. Maar wat is het nou, een incident, of een voorbode van wat ons te wachten staat?
Er zijn nog te veel zaken die niet goed gaan in de Nederlandse techsector, waarschuwt prins Constantijn. Diversiteit, opschaling en
financiering: het houdt allemaal niet over. Welke rol kunnen handelsmissies spelen om het techklimaat te verbeteren?
De uitvinder van het Business Model Canvas deelt zijn inzichten over hoe je risico’s kunt beperken en ervoor kunt zorgen dat je innovatie-inspanningen rendabel zijn. Laat je leiden tot succes door de adviezen van deze innovatie-koning.
Slechts 34 multinationals zijn verantwoordelijk voor 80 procent van alle uitstoot van broeikasgassen door bedrijven. Wat kan leiders van deze bedrijven bewegen tot een groenere bedrijfsvoering? Journalist Sander Heijne bespreekt het met drie deskundigen.
Iedereen heeft het over AI, maar hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf op de trein springt? En misschien nog wel belangrijker: waarom zou je op die trein willen springen? Je hoort het van AI-expert Remy Gieling.
Het is een illusie om te denken dat modellen altijd geschikt zijn om de toekomst te voorspellen, zegt Joost van Breda van Maastricht University in De Nieuwe Economen Podcast. Liever pleit hij voor meer alertheid, flexibiliteit en creativiteit vanuit de overheid.
Gaat de hyperloop al onze steden met elkaar verbinden? Die vraag blijkt ook na jarenlang onderzoek en experimenteren knap lastig te beantwoorden. Vallen de kosten en de beperkte afstanden binnen Nederland weg tegen de klimaatwinst en de extreem korte reistijden?
Je kunt nog zoveel talenten hebben en uren hebben getraind, zonder inspiratie is zelfs het grootste genie maar een simpele kneus. Maar waar komt die inspiratie vandaan? In De Podcast Psycholoog hoor je hoe je je actief kunt laten inspireren.
De van oorsprong Joegoslavische architecte Arna Mačkić zag al jong dat architectuur kon worden ingezet om mensen te segregeren en cultuur en identiteit uit te wissen. “Dan kun je het dus ook andersom inzetten. Dat was voor mij een enorme les.”
Waarom uitstellen tot morgen wat je vandaag al kunt doen? Nou, dat kan verschillende redenen hebben, weet filosoof Joel Anderson. Hoewel er zelden iemand beter is geworden van uitstelgedrag, liggen de excuses kennelijk voor het oprapen.
Gratis nieuwsbrief
Elke week een lijstje met de 3 tot 5 beste podcasts