Direct naar de content

Alex Osterwalder: De sleutel tot succesvolle innovatie

DenkProducties

“Als ik het publiek had gevraagd wat ze zouden willen krijgen, was het antwoord: ‘een sneller paard’.” Gelukkig besloot Henry Ford begin vorige eeuw om te innoveren en zijn Ford-auto’s te maken. Precies de kern van die boodschap, innovatie in je bedrijf, staat centraal in deze special van de DenkTank-podcast.

In de podcast vertellen Remy Gieling en Hans Janssen je de beste inzichten van innovatiespecialist Alex Osterwalder en geven ze context en achtergrondinformatie om de inzichten beter te begrijpen. De Zwitserse Osterwalder staat bekend om zijn frisse ideeën en provocerende stijl en is vooral bekend als de uitvinder van het Business Model Canvas, een populaire tool voor innovatie.

Osterwalder vertelt welke drie elementen nodig zijn om je organisatie onoverwinnelijk te maken. Ook krijg je praktische adviezen over hoe je deze elementen kunt invoeren in je organisatie. Maar daar houdt het niet bij op. Osterwalder waarschuwt ook voor de gevaren van forse investeringen in vernieuwingen en deelt zijn inzichten over hoe je risico’s kunt beperken en ervoor kunt zorgen dat je innovatie-inspanningen rendabel zijn. Hij geeft ook drie kritische vragen prijs die je kunt stellen om te kijken of je innovatie écht serieus neemt.

Hier vind je alle tips uit onze podcastselectie over carrière en leiderschap

Podcast titel: DenkTank

Aflevering titel: DenkTank special #3: Alex Osterwalder op Amsterdam Business Forum

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

DenkTank

DenkTank special #3: Alex Osterwalder op Amsterdam Business Forum

Aantal afleveringen:
52
Host:
Remy Gieling
Publicatiedatum:
19/12/2022
Uitgever:
DenkProducties
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via