Direct naar de content

Betalen op afkoop als schurend verdienmodel 

Diary of a CEO

Sebastian Siemiatkowski is een naam die wellicht niet direct een belletje doet rinkelen. Het bedrijf dat hij 17 jaar geleden begon, Klarna, is inmiddels niet meer weg te denken uit de e-commercewereld. De Zweeds-Poolse ondernemer is van bescheiden komaf, maar is inmiddels miljardair geworden met zijn fintechbedrijf.

In een gesprek van meer dan een uur vertelt Siemiatkowski over de beginjaren van zijn bedrijf. “Mijn zakenpartner en ik zeiden tegen elkaar dat we ons plan een half jaar lang zouden gaan perfectioneren.”

Klarna’s Mount Everest

In een ander deel van de aflevering gaat het over het sturen van teams. “Heel veel mensen zeggen dat ze wel eens de Mount Everest willen beklimmen. Maar als je ze dan vraagt of ze echt met bevroren handen een berg op willen gaan en er vier jaar voor willen trainen, denken ze vaak nog een keer na. Die mentaliteit zoek ik in de medewerkers van Klarna, ze moeten bereid zijn om die extra stappen te zetten.”

Een onderwerp dat misschien wat onderbelicht blijft in deze podcast is het morele aspect van betalen op afkoop. Zo waarschuwde de Autoriteit Financiële Markten recent nog voor Klarna en gelijksoortige betaaldiensten.

Ben je geïnteresseerd in het ondernemersverhaal van de CEO van Klarna? Dan kun je uiteraard het hele gesprek luisteren. Wij raden je aan om te luisteren vanaf de vijftiende minuut. De meeste hoogtepunten van het gesprek vinden plaats tot de uur-markering. Wil je meer podcasts luisteren over persoonlijke groei en ondernemerschap? Kijk dan hier.

Podcast titel: The Diary Of A CEO with Steven Bartlett

Aflevering titel: E98: Klarna Founder: From $0 to $46 Billion: Sebastian Siemiatkowski

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

The Diary Of A CEO with Steven Bartlett

E98: Klarna Founder: From $0 to $46 Billion: Sebastian Siemiatkowski

Aantal afleveringen:
287
Host:
Steven Bartlett
Publicatiedatum:
20/09/2021
Uitgever:
Diary of a CEO
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via