Direct naar de content

Britse branie kan als boemerang terugkomen

Brexit and Beyond

De Britse Brexit-minister Liz Truss heeft afgelopen week flink wat olie op het vuur van de Brexit-onderhandelingen gegooid door het Noord-Ierland-protocol ter discussie te stellen. En heet van de naald: de Britse regering gaat de Brexit-afspraken over Noord-Ierland inderdaad eenzijdig aanpassen, omdat die volgens Londen de goederenstroom vanuit andere delen van het Verenigd Koninkrijk te veel belemmeren.

Vanochtend in FD’s Dagkoers: Een analyse met FD-journalist Joost Dobber over de Britse hakken in het zand.

Gevolg: de EU is not amused, to say the least, en in het VK laaide de economische onzekerheid verder op. Lekker, in een periode dat de economische wind toch al uit alle richtingen waait. In een speciale editie van de Brexit and Beyond-podcast bespreekt Anand Menon de licht ontvlambare situatie met professor Katy Hayward van UK in a Changing Europe.

De omstandigheden in en rond Noord-Ierland veranderen snel. Het pro-Ierse Sinn Féin, Intussen ontpopt Noord-Ierland zich tot het economische oogappeltje van het Verenigd Koninkrijk. Na jarenlang het lelijke eendje te zijn geweest, presteert de economie er het best van alle Britse constituerende landen. Met de verkiezingsoverwinning van Sinn Féin wordt de politieke situatie er niet per se stabieler op. Een beetje economisch olie op het vuur van de ‘eigen’ Brexitminister brengt Britse economische glorie niet dichterbij.

Podcast titel: Brexit and Beyond

Aflevering titel: Brexit and Beyond with Katy Hayward

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Brexit and Beyond

Brexit and Beyond with Katy Hayward

Aantal afleveringen:
39
Host:
Anand Menon
Publicatiedatum:
11/05/2022
Uitgever:
Brexit and Beyond
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via