Direct naar de content

Tip Hans Ober | Data is de chef-kok van jouw favoriete bezorgmaaltijd

Land of the Giants

Voor een taxi regel je met één klik op de knop een Uber, je boodschappen haal je online en je eten wordt door een koerier met een oranje scooter bezorgd. In deze podcastaflevering van Land of the Giants wordt ingezoomd op een nieuwe virtuele trend: ‘Ghost Restaurants’.

Ghost Restaurants bestaan vaak alleen online. Hier ga je niet even lekker zitten en wachten tot de ober aan je tafeltje staat. Sterker nog: die ober en dat tafeltje bestaan in dit restaurant van de toekomst niet eens.

In de aflevering wordt als voorbeeld een beroemde hete kip sandwich uit Nashville aangehaald. Dat broodje was in Nashville zo’n succes dat een groot bezorgplatform een virtueel merk eromheen maakte. Andere restaurants sloten zich aan bij dit virtuele merk om het broodje in hun naam te maken. Binnen een paar weken was het broodje in heel Amerika te verkrijgen.

De eerste ghost restaurants zijn inmiddels ook in Nederland te vinden. De aflevering neemt je mee naar de toekomst van de restaurantindustrie. Want kiest de techsector straks wat jij in de avond op je bord hebt liggen?

Deze podcastaflevering is ons getipt door Hans Ober, de oprichter van Ticketswap. Hij is fan van Land of the Giants. “Normaal gesproken kijk je naar bedrijven en hoe ze vandaag de dag zijn. We staan zelden stil bij drijfveren van ondernemers. De podcastmakers leggen verschillende fases van succes bloot en benadrukken wat daar aan heeft bijgedragen. Maar ze belichten ook goed wat er niet is gegaan. Ik vind het zelf hele interessante uiteenzettingen.”

Podcast titel: Land of the Giants

Aflevering titel: The Virtual Future of Restaurants

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

Land of the Giants

The Virtual Future of Restaurants

Aantal afleveringen:
48
Host:
The Cut & The Verge
Publicatiedatum:
13/07/2021
Uitgever:
Land of the Giants
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via