Direct naar de content

De impact van een ‘mislukte’ Brexit

In 2016 werd een historische beslissing genomen. Een meerderheid van de Britten stemde voor het verlaten van de Europese Unie. Maar nu, jaren later, beginnen steeds meer Britten zich af te vragen of dit wel de juiste keuze was. Recent onderzoek toont aan dat 57% van de Britten denkt dat het verlaten van de EU een fout was. Deze groeiende spijt onder de Britten wordt ook wel ‘Regrexit’ genoemd.

In een recente aflevering van The Indicator wordt dieper ingegaan op de gevolgen van Brexit voor bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Volgens een onderzoek van de Britse Kamer Van Koophandel merken veel bedrijven niet de groei die beloofd was bij het verlaten van de EU. Wat is er nog over van de belofte dat Brexit nieuwe handelsmarkten zou opleveren?

Luister naar deze aflevering om een beter beeld te krijgen van het effect van Brexit op de Britse economie en om te horen wat Britten zelf denken over deze beslissing. In het bijzonder de jongeren die in 2016 niet mochten stemmen, kunnen nu wel eens een grote invloed hebben. Die generatie heeft namelijk de grootste Brexit-spijt. Kunnen zij het economische tij in de toekomst nog keren?

Podcast titel: The Indicator from Planet Money

Aflevering titel: From Brexit to Regrexit

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

The Indicator from Planet Money

From Brexit to Regrexit

Aantal afleveringen:
302
Host:
NPR
Publicatiedatum:
11/01/2023
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via