Direct naar de content

De Mol en dé fusie: Van hoofd in de wolken naar kop in het zand

Microphone Media

Drie van de allergrootste wereldwijde tv-hits komen uit de koker van John de Mol en zijn team. Maar een jaar na de bekendmaking van de voorgenomen fusie met RTL staat De Mols Talpa Network er alweer een stuk slechter voor. De meest recente formats doen het erg slecht en ook de luistercijfers van Talpa’s radiostations zijn ‘ongehoord’ mager. Is het geen tijd voor RTL om uit te kijken naar een plan B, om streamingdienst Videoland verder op het schild te hijsen?

Hosts Jelle Maasbach en Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen bespeken in deze episode van Content Wars uitgebreid DE fusie. Het zou een speler van formaat worden en daarom is ook de ACM op zijn hoede. Maar internationaal kunnen beide mediabedrijven afzonderlijk nauwelijks een vuist maken. Daarom zijn fusieplannen op zich zo logisch als wat, meent Van Nieuwenhuijzen. “Je moet iéts in Nederland, anders heb je echt een groot probleem.”

Tune in vanaf ongeveer minuut vier, als je tenminste niét benieuwd bent naar het oordeel van beide hosts over het kakelverse RTL-talkshowgezicht Renze Klamer. Dan weet je wié de fusie het hardst nodig heeft, of er nog een konijn in de hoge hoed zit en hoe De Mol denkt alle problemen voorgoed achter zich te kunnen laten.

Podcast titel: Content Wars

Aflevering titel: #23 De Fusie (Wil RTL nog wel met Talpa?)

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Content Wars

#23 De Fusie (Wil RTL nog wel met Talpa?)

Aantal afleveringen:
24
Host:
Jelle Maasbach en Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen
Publicatiedatum:
28/07/2022
Uitgever:
Microphone Media
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via