Direct naar de content

De tips van Richard Branson voor goed leiderschap

LinkedIn

De excentrieke Sir Richard Branson is een van de succesvolste zakenmannen aller tijden. Zijn Virgin Group is goed voor ruim zestien miljard pond (bijna 19 miljard euro) en heeft zo’n 69 duizend mensen in dienst. Hoe geef je op een goede manier leiding aan zo’n bedrijf? Daarover gaat Branson in gesprek met Linkedin-hoofdredacteur Daniel Roth in de Linkedin-podcast This Is Working.

Branson drukt de luisteraar van deze aflevering op het hart: het is ongelooflijk belangrijk om een empathische leider te zijn. Hij hecht dan ook grote waarde aan de mening en input van zijn medewerkers. “De taak van een ondernemer is om altijd te proberen het leven van anderen te verbeteren. Ook dat van je medewerkers.” Goed naar ze luisteren en ze menselijk behandelen is dus zijn devies, ook als moeilijke tijden vragen om harde beslissingen die misschien niet in hun voordeel zijn.

Het klinkt nobel, een goede baas zijn om je personeel met plezier naar het werk te laten gaan, maar dat is natuurlijk niet het enige doel. Volgens Branson is het betrekken van je medewerkers bij het nemen van zakelijke beslissingen misschien niet de manier om het snelst geld te verdienen, maar op de lange termijn zou het de kassa weleens flink kunnen doen rinkelen. “Ook Virgin begon ooit met slechts één vliegtuig…” Wat daaraan vooraf ging, dat hoor je in deze podcast.

Podcast titel: This Is Working with Daniel Roth

Aflevering titel: Richard Branson on leading with empathy in difficult times

Meer podcast details

Aanbevolen door Fabiënne van Listn

Over de podcast

This Is Working with Daniel Roth

Richard Branson on leading with empathy in difficult times

Aantal afleveringen:
63
Host:
LinkedIn
Publicatiedatum:
12/01/2023
Uitgever:
LinkedIn
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via