Direct naar de content

Dit is wat jij merkt van de rentestijgingen | Tip Kalin Anev Janse

The Economist

Een memorabele maand in de monetaire geschiedenis. Daar is geen woord van gelogen, als je de financieel-economische ontwikkelingen van afgelopen september op een rij zet. Centrale banken in Europa en de VS gooiden de rentes omhoog. Dat was voor de centrale banken van onder meer India, Indonesië en Zuid-Afrika reden om hetzelfde te doen.

Kalin Anev Janse, financieel directeur van het Europees stabiliteitsmechanisme ESM, is fan van Money Talks van The Economist. “The Economist is sinds 1843 een consistente en inhoudelijk scherpe publicatie die de afgelopen jaren ook zeer succesvolle podcasts heeft toegevoegd. Het produceert een zeer boeiende reeks podcasts genaamd ‘Money Talks’ en besprak in een recente editie de snelle stijging van de rentetarieven wereldwijd. Dit gebeurt op het moment dat de Amerikaanse centrale bank voor de vijfde keer in zes maanden de rentetarieven omhoog duwt – de grootste halfjaarlijkse stijging in 41 jaar.”

“De podcast geeft interessante inzichten over wat dit kan betekenen voor spaarders en beleggers. Ook in Europa en Nederland. Maar het is net zo belangrijk om te onthouden dat in Europa geen enkel land te maken heeft met een verstoring van de markttoegang (in tegenstelling tot de eurocrisis), een punt dat wij bij het ESM belangrijk vinden om luisteraars eraan te herinneren.”

Podcast titel: Money Talks from The Economist

Aflevering titel: Money Talks: The rate shock

Meer podcast details

Aanbevolen door Kalin Anev Janse

Kalin Anev Janse bekleedt binnen het in Luxemburg gevestigde Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) de op één na hoogste functie. Hij is daarmee een van de meest invloedrijke Nederlanders binnen de monetaire unie.

Over de podcast

Money Talks from The Economist

Money Talks: The rate shock

Aantal afleveringen:
370
Host:
Alice Fulwood, Mike Bird en Soumaya Keynes
Publicatiedatum:
28/09/2022
Uitgever:
The Economist
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via