Direct naar de content

Drie tips om je teams optimaal te laten werken | Tip Ageeth Telleman

Radical Condor

Het succes van een bedrijf staat of valt met een goede aansturing van de aanwezige teams. De meest gevierde manager blijkt dan lang niet altijd de ideale regisseur. Het ene team heeft behoefte aan een inspirator die al het aanwezige talent op de juiste manier weet te prikkelen. Het andere team heeft juist iemand nodig die met de juiste analyse alle poppetjes op de goede plek weet neer te zetten.

Radical Candor bespreekt de valkuilen bij een goede aansturing van een team. Variërend van de verkeerde rolverdeling tot te veel hooi in één keer op de vork. En van een onduidelijke rolverdeling tot juist een te strikt keurslijf. Er komt dus nogal wat bij kijken als je het optimale uit je team wilt halen. Het goede nieuws: met een beetje persoonlijke aandacht én duidelijkheid kun je veel problemen in de kiem smoren.

In deze tip van Ageeth Telleman, directeur van HR-dienstverlener LTP, bespreken host Amy Sandler met haar gasten Kim Scott en Jason Rosofop een soms luchtige toon soms behoorlijk stevige thema’s. Ze nemen je mee in de worstelingen bij een goede afstemming binnen én tussen de teams. Ze sluiten af met drie afrondende tips die je in feite op elk niveau kunt toepassen.

Hier vind je meer podcasts over carrière en leiderschap

Podcast titel: Radical Candor

Aflevering titel: Radical Candor S4, Ep. 3: Skill and Will — 5 Reasons Why People On a Steep Growth Trajectory Don’t Always Perform Well

Meer podcast details

Aanbevolen door Ageeth Telleman

Ageeth Telleman is algemeen directeur en bestuurder bij LTP Business Psychologists. Daarvoor was ze managing partner bij TwynstraGudde. Telleman is tevens boardroom consultant en toezichthouder en voorzitter van de Sportraad Amsterdam.

Over de podcast

Radical Candor

Radical Candor S4, Ep. 3: Skill and Will — 5 Reasons Why People On a Steep Growth Trajectory Don’t Always Perform Well

Aantal afleveringen:
75
Host:
Amy Sandler
Publicatiedatum:
16/03/2022
Uitgever:
Radical Condor
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via