Direct naar de content

Duurzaam bier: angstgegner van de supermarkt

EO

Voor bierbaas Peer Swinkels is de overgang naar een circulair bedrijf een belangrijke next step. Toch loopt de Brabander tegen weerstand aan en dan voornamelijk in de supermarktsector. Interviewer Jeroen Smit laat Swinkels niet zomaar een pr-verhaal vertellen. Het zorgt voor een messcherp gesprek met daarin soms de troebelheid van witbier, het bittere van een IPA en voornamelijk het vernieuwende van een speciaalbiertje.

Een opvallende passage uit de podcast is het moment waarop Smit aan Swinkels vraagt of hij zijn R&D-oplossingen met betrekking tot duurzaamheid gratis zou afstaan aan concurrenten. Hoe meer mensen iets kunnen gebruiken, hoe duurzamer de bierwereld. Swinkels is hier best toe bereid, maar geeft wel aan dat zijn eigen bedrijf de toepassingen wellicht iets eerder kan gebruiken.

In het gesprek met Swinkels voert een woord de boventoon: familiebedrijf. Hij gebruikt het woord te pas en te onpas. Als jij weet te vertellen hoe vaak de bierbaas het woord gebruikt, krijg je van ons een Listn-bierpakket. Antwoorden kunnen naar info@listn.nl

Podcast titel: Geld Of Je Leven

Aflevering titel: Jeroen Smit vraagt aan Bavaria-ceo waar dat klimaatneutrale biertje blijft

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

Geld Of Je Leven

Jeroen Smit vraagt aan Bavaria-ceo waar dat klimaatneutrale biertje blijft

Aantal afleveringen:
27
Host:
Jeroen Smit
Publicatiedatum:
22/06/2022
Uitgever:
EO
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via