Direct naar de content

Een crypto-krimi uit het boekje | Tip Herbert Blankesteijn

BBC Radio 5 live

Over de opkomst en ondergang van het piramidespel OneCoin. Een podcast uit 2019, maar met nieuwe afleveringen vanaf september. The Missing Cryptoqueen volgt het spoor van de nog altijd voortvluchtige Ruja Ignatova, die 3 miljoen goedgelovigen zo’n 4 miljard euro afhandig maakte.

Een razend spannend, waargebeurd verhaal over de complexe cryptowereld, aanbevolen door Herbert Blankesteijn – zelf host van De Cryptocast en De Technoloog. ‘Wat gebeurde er rond haar verdwijning? Waarom verdween ze en wie hielpen haar daarbij? Dat zijn de centrale vragen. Ze wordt ook nu weer niet gevonden, maar het verhaal blijft boeien.’

In deze tweede aflevering van het tweede seizoen hoor je hoe mysterieuze vrienden op invloedrijke plaatsen Ruja mogelijk hebben geholpen om iedereen continu een ​​stap voor te blijven. Wie hebben Ruja in de loop der jagen uit de klauwen van de FBI geholpen? En wie kunnen haar nú nog helpen?

Podcast titel: The Missing Cryptoqueen

Aflevering titel: Episode 11: Operation Satellite

Meer podcast details

Aanbevolen door Herbert Blankesteijn

Techjournalist

Herbert Blankesteijn is journalist, met speciale belangstelling voor wetenschap, techniek en nieuwe media. Hij presenteert bij BNR onder meer De Technoloog en Digitaal.

Over de podcast

The Missing Cryptoqueen

Episode 11: Operation Satellite

Aantal afleveringen:
16
Host:
BBC Radio 5 live
Publicatiedatum:
19/10/2022
Uitgever:
BBC Radio 5 live
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via