Direct naar de content

Één emoji zegt soms minder dan duizend woorden

Diversen

Op 17 juli was het Wereld Emoji Dag. Deze specifieke datum is gekozen omdat de kalender-emoji in iOS (en enkele andere besturingssystemen) juist deze dag aangeeft. Een dag met een lach en een traan. En een knipoog, schaamrood op de konen of een duimpje, desgewenst.

In appjes en sms’jes tussen familie en vrienden lijkt het gebruik van emoji’s volledig ingeburgerd. Maar in hoeverre zijn de lachebekjes ook in zakelijk geaccepteerd? We bundelden drie podcasts voor je die je wegwijs maken in de emoji-etiquette, zowel voor zakelijk als informeel gebruik.

Do emoji’s count as a language? Ofwel: vormen al die emoji’s samen echt een taal? En wie bepaalt het vocabulaire, de grammatica en de spelling? En heb je dan ook emoji-puristen? Oftewel: Do emoji’s count as a langugage?

En daarbij hoort natuurlijk ook de vraag: Wie bepaalt jouw emoji’s? De NOS-podcast Lang Verhaal Kort behandelt die vraag.

En ten slotte, ook niet onbelangrijk: de waaromvraag – het nút dus van (zakelijk) gebruik van emoji’s. Why Emoji’s? Two business reasons why you should use emoji

Podcast titel: Patient Paperwork Minute

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Patient Paperwork Minute

Aantal afleveringen:
13
Host:
Nathan Eckel
Publicatiedatum:
19/02/2020
Uitgever:
Diversen
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via