Direct naar de content

Een nieuw economisch tijdperk | Tip Sander Schimmelpenninck

The New York Times

Voor econoom Mohamed El-Erian kennen de financiële markten nauwelijks geheimen. Zijn staat van dienst is indrukwekkend. Hij was onder meer prominent fondsmanager en is president van Queens’ College in Cambridge en columnist bij Bloomberg View. Van hém geloof je het dan ook als hij op basis van drie fundamentele veranderingen een nieuw economisch tijdperk aankondigt.

Dat het gesprek met Ezra Klein boeit van de eerste tot de laatste seconde is dan ook geen verrassing. Dat vindt ook Sander Schimmelpenninck, die deze aflevering speciaal aanbeveelt. “Ik luister zelf niet naar heel veel podcasts. Ezra Klein is eigenlijk elke week wel goed, maar deze editie met Mohamed El-Erian is me bijgebleven. We zitten in een gekke economische tijd en El-Erian weet dat heel goed te duiden.”

Nieuw economisch tijdperk

El-Erian zegt waar het op staat. Hij hekelt de ingebakken neiging om economische tegenvallers af te doen als tijdelijke fenomenen. Hij ziet een fundamentele verschuiving in de aard van de wereldeconomie en heeft daarvoor drie concrete aanwijzingen. El-Erian pleit voor grote structurele veranderingen om de economieën toekomstbestendig te maken. Simpelweg ‘terug naar de economie van 2019’ is voor hem allang geen optie meer.

Bezoek voor een verrassende mix van inspirerende podcasts onze Gastenlijst

Podcast titel: The Ezra Klein Show

Aflevering titel: Three Signals We’ve Entered a New Economic Era

Meer podcast details

Aanbevolen door Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck is voormalig hoofdredacteur van Quote. Hij presenteerde televisieprogramma’s als De Opvolgers en Dragons’ Den en Op1. Voor de VPRO maakt hij Sander & De Kloof. Met zijn mediabedrijf Tonny Media is hij de ondernemer achter een reeks populaire podcastproducties.

Over de podcast

The Ezra Klein Show

Three Signals We’ve Entered a New Economic Era

Aantal afleveringen:
194
Host:
Ezra Klein
Publicatiedatum:
09/12/2022
Uitgever:
The New York Times
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via