Direct naar de content

Emissievrije vrachtwagen blijkt vooral gebakken lucht

The Wall Street Journal

De podcastserie Bad Bets van The Wall Street Journal is terug met een nieuw seizoen. Dit keer het bizarre ‘succes’verhaal van Nikola-oprichter Trevor Milton. Zijn met veel tamtam aangekondigde emissievrije semi-vrachtwagen bleek een wassen neus. WSJ-journalist Ben Foldy vertelt je het intrigerende verhaal van Miltons opkomst en ondergang. Hij sprak daarvoor met direct betrokkenen.

Trevor Milton herhaalde zijn mantra bij elke denkbare gelegenheid. Twijfelaars waren er genoeg, maar die zagen het volgens de ondernemer allemaal verkeerd. In 2020 ging Nikola naar de beurs, terwijl op de openbare weg nog geen emissievrije vrachtwagen te bekennen was. Op een gegeven moment was Miltons lege huls zelfs meer waard dan autogigant Ford: $30 miljard.

Inbraakalarmen

Foldy onderneemt een reis door Miltons verleden om zijn overtuigingskracht te kunnen doorgronden. Hij bezoekt onder meer St. George, Utah, van waaruit Milton als mormoons missionaris naar Brazilië wordt gestuurd. Als hij later in Puerto Rico inbraakalarmen aan de man brengt, blijkt zijn verkooptalent. Helaas verkoopt hij vooral gebakken lucht, blijkt uit de talloze gesprekken die Foldy voerde met vroege investeerders.

Podcast titel: Bad Bets

Aflevering titel: Introducing Bad Bets Season 2: The Unraveling of Trevor Milton

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Bad Bets

Introducing Bad Bets Season 2: The Unraveling of Trevor Milton

Aantal afleveringen:
15
Host:
Ben Foldy
Publicatiedatum:
16/09/2022
Uitgever:
The Wall Street Journal
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via