Direct naar de content

Het imperium van George Lucas komt voort uit deze keuze

Wondery

George Lucas is onlosmakelijk verbonden met zijn Star Wars-imperium. Waar andere regisseurs na een film doorgaan naar de volgende film, dacht Lucas vooraf na over de impact die zijn film eventueel zou kunnen hebben. En door die vooruitkijkende blik is hij inmiddels een van de rijkste personen in de entertainment-industrie met een geschat vermogen van 6,5 miljard dollar.

In de podcastserie van Wondery maakt presentator Lindsey Graham een reis naar ‘a Galaxy Far Far away’. In vijf aflevering wordt de reis van Lucas vertelt. Aflevering twee is volgens ons het interessantst. Hierin wordt verteld hoe Lucas zijn eigen geld in de film stopte. Ook hoor je waarom hij niet om meer geld vroeg voor zijn eigen salaris, maar juist om de rechten voor merchandise.

Het verhaal van George Lucas is eigenlijk dat van een succesondernemer. Het schetst een verhaallijn van afwijzingen en verbeteringen. Lucas hield het hoofd koel tijdens budgetoverschrijdingen en een filmmaatschappij die in zijn nek hijgde. En misschien wel de belangrijkste les: staar je niet blind op één product, maar kijk naar het grotere plaatje.

Vind hier alle podcasts die wij selecteerden op het gebied van carrière en leiderschap

Podcast titel: Business Movers

Aflevering titel: George Lucas: Creating a Hollywood Empire | I Have a Bad Feeling About This

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Business Movers

George Lucas: Creating a Hollywood Empire | I Have a Bad Feeling About This

Aantal afleveringen:
106
Host:
Lindsey Graham
Publicatiedatum:
30/12/2021
Uitgever:
Wondery
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via