Direct naar de content

Hoe een stemactrice TikTok liet zwijgen

Twenty Thousand Hertz

Je opent TikTok en opeens hoor je bijna op alle filmpjes je eigen stem. Dit was de realiteit voor de Canadese stemartiest Bev Standing. Zonder haar medeweten was ze opeens dé stem van het Chinese bedrijf. In de tekst-naar-spraakoptie in de app werd haar stem gebruikt om de bizarste zinnen uit te spreken door TikTok-gebruikers vanuit de hele wereld.

Standing had drie jaar eerder tienduizend zinnen ingesproken voor een vertaalapp, of tenminste: dat dacht ze. Ze had voor die opdracht van het Chinese Institute for Acoustics een paar duizend dollar gekregen. Op een mysterieuze manier zijn die opnames in handen gekomen van het moederbedrijf van TikTok, en Bev heeft nog steeds geen idee hoe dit is gebeurd.

Ze was erg ontdaan over het gebruik van haar stem en besloot TikTok aan te klagen. Hoe dat afliep en of haar stem nu nog steeds gebruikt wordt, is te horen in de podcast. De aflevering staat vol met goede anekdotes, leuke text-to-speech-elementen en de nodige humor. Het is het verhaal van een kleine ondernemer die wist te winnen van een Chinese mediareus.

Podcast titel: Twenty Thousand Hertz

Aflevering titel: TikTalk

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

Twenty Thousand Hertz

TikTalk

Aantal afleveringen:
177
Host:
Dallas Taylor
Publicatiedatum:
24/08/2022
Uitgever:
Twenty Thousand Hertz
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via