Direct naar de content

Hoe twee lacrosse-fanaten YouTube veroverden

Wondery

Vier jaar lang misten Colin Rosenblum en Samir Chaudry een duidelijk doel in hun tot dan toe succesvolle leven als content creators. De twee YouTubers hadden de coronapandemie nodig om weer op het rechte pad te komen. Hun nieuwe niche: ideeën over online creaties delen met ándere content creators.

Tien jaar geleden bestond de creator economy nog maar amper. Maar inmiddels is deze nieuwe economie goed voor ruim 100 miljard dollar. En vooral sinds de start van de coronapandemie in 2020 kreeg online media een forse boost. Want wie zélf niet aan de slag ging met online content, werd ten minste een potentiële afnemer.

De marketing- en advertentiemarkt verschuift de laatste jaren verder van traditionele naar social media. Miljoenen mensen proberen sindsdien hun geld te verdienen met social media als YouTube en TikTok. Slechts een fractie van deze creatieve goudzoekers slaagt erin om er werkelijk van rond te komen. Rosenblum en Chaudry behoren daar zeker toe.

Rond 2010 startten Colin en Samir, zoals ze beter bekend zijn, met lacrosse-filmpjes. In de jaren daarna verbreedden ze hun YouTube-kanaal met allerlei thema’s, van skateboards tot hun favoriete koffiehuisjes. Tegenwoordig maken ze vooral video’s voor andere content creators – en hoe die geld kunnen verdienen, in een creatie-economie die de komende tien jaar een omzet van 1 biljoen dollar zal aantikken.

De jaren tussen 2016 en 2020 waren de meest ontmoedigende jaren van hun carrière. Niet omdat YouTube al verzadigd was, maar omdat ze geen idee meer hadden van de content waarmee zíj konden uitblinken.

Podcast titel: How I Built This with Guy Raz

Aflevering titel: ICYMI... HIBT Lab! Colin and Samir: Colin Rosenblum and Samir Chaudry

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

How I Built This with Guy Raz

ICYMI... HIBT Lab! Colin and Samir: Colin Rosenblum and Samir Chaudry

Aantal afleveringen:
436
Host:
Guy Raz
Publicatiedatum:
21/07/2022
Uitgever:
Wondery
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via