Direct naar de content

Hollande brengt geo-politieke ‘juice’ | Tip Arend Jan Boekestijn

Worldreview

Als je het aan François Hollande vraagt was 2012 een cruciaal jaar. Zelf werd hij president van Frankrijk, Xi Jinping kreeg het in China voor het zeggen en Poetin werd opnieuw president in Rusland. In The Rest is Politics praat Hollande over zijn jaren in de internationale politiek, naar aanleiding van zijn recente boek Bouleversements. Tipje van de sluier: na deze podcast weet je het verschil tussen een goede en een foute leugen.

Als president stond François Hollande bekend als tamelijk kleurloos. Maar nu is hij vrij om te praten en rijgt hij de anekdotes aan elkaar. Luister onder meer naar zijn mening over Poetin, Xi Jinping, Merkel, Macron en speciale aandacht voor Barack Obama. “Hij werd gezien als een nieuwe leider met een groot communicatietalent. Maar hij was ook arrogant, American style. Hij dacht echt dat Amerikanen superieur waren.”

Hollande heeft grote bedenkingen bij de staat van de huidige democratieën. Hij vindt ze over het algemeen decadent, zwak en verdeeld. Bovendien worden ze bedreigd door populisme, nationalisme en protectionisme. En dat is slecht nieuws, als tegenwicht tegen Xi en Poetin. “Ze hebben geen verbond gesloten. Maar ze zijn ervan overtuigd dat de tijd van democratie voorbij is. En nu dient zich het tijdperk aan voor autoritaire regimes.

Meer over (internationale) politiek? Ga naar onze dossierpagina en vind daar onze podcastselectie!

Podcast titel: The Rest Is Politics

Aflevering titel: François Hollande on Putin, Obama, and Brexit

Meer podcast details

Aanbevolen door Arend Jan Boekestijn

Historicus

Arend Jan Boekestijn is een Nederlands historicus en voormalig VVD-Kamerlid. Voor BNR Nieuwsradio maakt hij samen met Rob de Wijk de podcast Boekestijn & De Wijk, voor NPO Radio 1 samen met Tim de Wit de podcast Europa Draait Door.

Over de podcast

The Rest Is Politics

François Hollande on Putin, Obama, and Brexit

Aantal afleveringen:
72
Host:
Alastair Campbell en Rory Stewart
Publicatiedatum:
27/10/2022
Uitgever:
Worldreview
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via