Direct naar de content

Hyperloop: Ei van Columbus of doodlopende hype?

BNR

Nieuwe hyperloop-technologie moet het mogelijk maken om in tien minuten van Amsterdam naar Groningen te flitsen. Maar wordt die toekomstdroom ooit werkelijkheid? Hoewel er veel kritiek is op de plannen die telkens weer opdoemen, ziet het Nederlandse Hardt genoeg mogelijkheden.

In deze aflevering van BNR Eyeopeners gaat het onder meer over de vraag: is de hyperloop wel relevant voor een klein landje als Nederland? Moet je koploper willen zijn op het gebied van pijlsnel buizenvervoer? Al in 2016 startte het Delftse hyperloopbedrijf Hardt een serieus bedrijf. Nadat het oorspronkelijke studententeam een hyperloopwedstrijd van Elon Musk had gewonnen, besloten ze het serieus aan te pakken.

Claustrofobie en hyperloop-tunnelvisie

In deze editie van BNR Eyeopeners hoor je alle voors en tegens van dit raketachtige vervoermiddel. Stefan Marges van Hardt Hyperloop beschrijft gepassioneerd over de kansen en de obstakels (en hoe je mensen met claustrofobie toch in zo’n buis kunt lokken). Maar er zijn ook kritische geluiden, onder meer over de extreme kosten. Rogier Beenders van Berenschot en Thijs Smit van de NS geven hun kijk op de toekomst van de hyperloop.

Vind hier alle podcasts die wij selecteerden op het gebied van technologie

Podcast titel: Eyeopeners | BNR

Aflevering titel: Tien keer sneller dan de trein met Nederlandse technologie

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Eyeopeners | BNR

Tien keer sneller dan de trein met Nederlandse technologie

Aantal afleveringen:
195
Host:
Nina van den Dungen
Publicatiedatum:
24/11/2022
Uitgever:
BNR
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via