Direct naar de content

India, de slapende reus die elk moment kan ontwaken

Economics Explained

Nog niet zo lang geleden was India welvarender dan China. De economie is een mix van een centraal geleide economie en een post-koloniale Brits georiënteerde economie. Ooit was dat een gouden formule, maar dit systeem ging ten onder aan doorgeslagen protectionisme. India werd sinds 1990 volledig overschaduwd door grote buur China. Al is een verdubbeling van de economie in vijf jaar nog altijd niet gek.

Het zal niet lang meer duren voordat India China voorbijstreeft in inwonertal. En hetzelfde kon wel eens gelden voor de economie van India. Deze Economics Explained beschrijft de enorme potentie van India: de taalbarrière is relatief klein door de historische verbondenheid met Groot-Brittannië. De Indiase zakencultuur sluit bovendien veel meer aan op de Europese dan de Chinese.

Met een relatief jonge, Engels georiënteerde bevolking liggen de kansen voor het oprapen. Vooral de dienstensector biedt nog veel ruimte voor groei. India bezit de ideale ingrediënten voor het ontstaan van een grote middenklasse. Veelbelovend, voor een land dat tot voor kort verstrikt zat in een mix van protectionisme, informele economie en een gapende kloof tussen de ‘haves’ en de ‘have nots’.

Podcast titel: Economics Explained

Aflevering titel: India Will Not Be The Next China... It Will Be Bigger

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Economics Explained

India Will Not Be The Next China... It Will Be Bigger

Aantal afleveringen:
96
Host:
Economics Explained
Publicatiedatum:
06/10/2022
Uitgever:
Economics Explained
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via