Direct naar de content

Internationale sancties: heiligt het doel altijd de middelen?

New York Times

De oorlog in Oekraïne lijkt in een nieuwe fase te zijn beland, nu Oekraïne meer en meer terrein herovert. In Rusland zelf klinkt volgens bronnen steeds luider de roep om het aftreden van president Vladimir Poetin. Kunnen internationale sancties het geopolitieke speelveld beïnvloeden? Die vraag staat centraal in deze aflevering van de Ezra Klein Show uit april – toen het strijdtoneel in Oekraïne er nog heel anders bij lag.

De Russische politicoloog Ilya Matveev omschreef de impact van economische sancties op zijn land als ‘het weggooien van 30 jaar economische ontwikkeling’. Hij lijkt nauwelijks te overdrijven. Economen voorspelden eerder al dat de Russische economie dit jaar zal krimpen met minstens 15 procent van het bbp. Intussen loopt de inflatie op en er is een uittocht van Russische professionals op gang gekomen.

Impact van sancties

Nicholas Mulder, schrijver van het boek ‘The Economic Weapon: The Rise of Sanctions as a Tool of Modern War, plaatst de huidige sancties in een historische context. In gesprek met redacteur Rogé Karma vertelt hij over de impact van sancties in verschillende geopolitieke crises. En hij neemt je mee in de veranderende rol die sancties in de loop der jaren zijn gaan spelen.

Podcast titel: The Ezra Klein Show

Aflevering titel: Sanctioning Russia Is a Form of War. We Need to Treat It Like One.

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

The Ezra Klein Show

Sanctioning Russia Is a Form of War. We Need to Treat It Like One.

Aantal afleveringen:
163
Host:
Ezra Klein
Publicatiedatum:
01/04/2022
Uitgever:
New York Times
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via