Direct naar de content

De koffie-ondernemer die z’n leven riskeerde voor zijn bedrijf

Care More Be Better


Het gouden kantoordrankje, koffie, kent een grote prijs- en kwaliteits-range. Maar 16 euro voor één bakje koffie? Dat gaat velen echt te ver. Toch denkt koffie-ondernemer Mokhtar Alkhanshali dat mensen het betalen voor zijn ‘echt goede koffie’. Die wordt gemaakt in Jemen, volgens velen de bakermat van de koffie. Hij krijgt contact met boeren die hem helpen en met gevaar voor eigen leven weet hij van zijn koffie een succes te maken.

Met een koffer vol koffiebonen wil de Amerikaanse ondernemer eind 2015 terug van Jemen naar Amerika. Door de oorlog komt hij het land niet uit. Uiteindelijk steekt hij met een gammel motorbootje de Rode Zee over, richting Djibouti. Hij weet Jemen uit te komen en is net op tijd voor een grote koffieconferentie. Uiteindelijk blijkt de oversteek een goede keuze: zijn koffie krijgt lovende recensies.

Koffiedromen

Het levert een gesprek op over ondernemersdromen, bedrijfsidentiteit, duurzaamheid en eerlijke prijzen voor koffieboeren. Dit is bij uitstek een podcast die je vooruit helpt. Het verhaal van Alkhanshali maakt eens te meer duidelijk: het loont om op onbekende wateren te varen als je overtuigd bent van je idee.

Podcast titel: Care More Be Better: Social Impact - Sustainability - Regeneration

Aflevering titel: Indulge In A More Responsible Coffee with Mokhtar Alkhanshali, CEO of Port of Mokha, Producers of World-Renowned Coffee from Yemen

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

Care More Be Better: Social Impact - Sustainability - Regeneration

Indulge In A More Responsible Coffee with Mokhtar Alkhanshali, CEO of Port of Mokha, Producers of World-Renowned Coffee from Yemen

Aantal afleveringen:
127
Host:
Corinna Bellizzi
Publicatiedatum:
07/07/2021
Uitgever:
Care More Be Better
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via