Direct naar de content

Komt er nog wat van de traditionele midterm-rally?

Investment Officer

Hebben de recente Amerikaanse midterms nog effect op de financiële markten? Meestal knappen de beurzen flink op van de tussentijdse verkiezingen. En hoewel de schade voor Joe Biden op 8 november beperkt bleef, is zijn bewegingsruimte met een ‘split Congress’ beperkt. Dat betekent ongetwijfeld een rem op het grootscheepse stimuleringsbeleid van de Amerikaanse overheid. Maar komt er ook nog een midterm-rally?

In IO Talks Café gaat host Cees van Lotringen er eens goed voor zitten met zijn gasten. Over één ding zijn ING-strateeg Simon Wiersma en rente-, inflatie-, en obligatiespecialist Sandor Steverink het in ieder geval eens: de Fed krijgt nu hopelijk eens ruimte voor verstandig rentebeleid. Een verantwoordelijkheid die de Europese evenknie tot nu toe niet al te soepel weet te dragen. “De ECB moet wat dichter op de bal zitten.”

Door de deskundigheid van de host en zijn gasten krijg je beter inzicht in het ‘spel’ tussen financiële markten, centrale banken en politiek. Aan welke knoppen moet je wel en niet draaien voor de juiste balans tussen economie, koopkracht en welvaartsverdeling? En: wat kan de ECB opsteken van het (rente)beleid van de Fed? Welke kant de knikkers op rollen weet (nog) niemand. Maar het spel is na een half uurtje luisteren wél een stuk helderder.

Hier vind je meer financiële podcasts

Podcast titel: Investment Officer

Aflevering titel: 'Derde jaar presidentscyclus is beste jaar voor beleggers'

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Investment Officer

'Derde jaar presidentscyclus is beste jaar voor beleggers'

Aantal afleveringen:
10
Host:
Cees van Lotringen
Publicatiedatum:
10/11/2022
Uitgever:
Investment Officer
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via