Direct naar de content

Love by design als recept voor een succesvol bedrijf

Farnam Street

Alan Mulally staat bekend als één van de beste zakelijke leiders van zijn generatie. Onder zijn leiding, tussen 2006 tot 2014, was Ford het enige grote automerk dat in staat bleek om zonder staatssteun door de crisis heen te komen. Eerder werkte Mulally drie decennia voor Boeing. Hij geeft Shane Parrish en de luisteraar een zeer verhelderend inkijkje in het belang van teamwork, betrokkenheid en discipline – en de betekenis van ‘love by design’.

Discipline is cruciaal voor het functioneren van een team, heeft Mulally in de loop der jaren ervaren. “Als je team elke week bijeenkomt, moet je simpelweg zorgen dat je erbij bent. Waar je ook zit, je kunt altijd zorgen dat je erbij bent – desnoods digitaal. Het gaat om betrokkenheid en discipline in het proces én in het gedrag tegenover elkaar. Mensen moeten zich veilig voelen om alles te kunnen delen wat ze op hun hart hebben.”

Juist voor een creatief proces is onderling vertrouwen enorm belangrijk. Daarom heb je niets aan mensen die zich buiten het team stellen, zegt Mulally. “Het zorgvuldig opgebouwde vertrouwen binnen het team kan als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je hebt de toewijding én het brein van alle betrokkenen nodig.”

Bij zijn uitleg over het belang van samenwerking gebruikt Mulally de analogie van de bouw van een vliegtuig. Kortom: na een uur weet je alles over ‘love by design’.

Podcast titel: The Knowledge Project with Shane Parrish

Aflevering titel: #151 Alan Mulally: The Power Of Working Together

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

The Knowledge Project with Shane Parrish

#151 Alan Mulally: The Power Of Working Together

Aantal afleveringen:
153
Host:
Shane Parrish
Publicatiedatum:
01/11/2022
Uitgever:
Farnam Street
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via