Direct naar de content

Maken de miljarden van Gates het overheden te makkelijk?

Independent.ie Podcasts

Deze week vond de Internationale Dag van de Liefdadigheid plaats. Daarom zocht ik naar een podcast voor je die daar naadloos op aansluit. Ik kwam uit bij deze aflevering van de Big Tech Show. Zorgen al die ‘gulle’ miljardairs ervoor dat overheden te lui worden? Het is een vraag waar ik eerder niet zo bij stilstond. Na het luisteren van deze podcastaflevering over Bill Gates en andere filantropische miljardairs begon ik mij af te vragen of het nou wel zo goed is dat iemand als Gates zoveel miljarden aan goede doelen geeft.

Bill Gates wil binnen afzienbare tijd 20 miljard dollar doneren aan goede doelen. Een schijntje als je het vergelijkt met wat een land als Amerika of zelfs Nederland jaarlijks ontvangt aan inkomsten. Doordat dit onderwerp zo uitvoerig besproken werd in de podcast, merkte ik ook dat ik anders ging kijken naar de gulle miljardairs. Want doen ze het nou echt voor een betere wereld of gewoon om goed in het nieuws te komen?

In de lijst met rijkste miljardairs staan veel mannen die hun fortuin hebben verworven in de tech-industrie. Een uitspraak die mij uit de aflevering bijblijft is van host Adrian Weckler. “Als je maar genoeg met geld smijt, krijg je een resultaat. Natuurlijk willen ze problemen in de wereld adresseren. Maar de megalomanie van dit soort acties staat in schril contrast met hun bedrijven. Facebook neemt nooit verantwoordelijkheid voor zijn macht. Misschien doet Zuckerberg het daarom juist op persoonlijke titel, door veel geld weg te geven.”

Podcast titel: The Big Tech Show

Aflevering titel: Is Bill Gates’s promise to give all his money away heroic or an ego trip?

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

The Big Tech Show

Is Bill Gates’s promise to give all his money away heroic or an ego trip?

Aantal afleveringen:
251
Host:
Adrian Weckler
Publicatiedatum:
29/07/2022
Uitgever:
Independent.ie Podcasts
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via