Direct naar de content

Oktoberfest, van royaal bierfestijn tot ultiem netwerkevent

Het Financieele Dagblad

Van paardenrace via bierfestijn naar zakelijk evenement: het jaarlijkse Oktoberfest in München heeft zich van bescheiden viering van een koninklijk huwelijk ontwikkeld tot een netwerkbijeenkomst die zijn weerga nauwelijks kent. De enige échte constante door de eeuwen heen: de Theresienwiese, een enorm terrein midden in de stad waar tijdens het Fest 14 reusachtige biertenten verrijzen.

Bezoekers zijn aan vrij strikte kledingvoorschriften gebonden. Traditionele Zuid-Duitse kledij geniet de voorkeur. Alleen speciale gasten als Tim Cook en Barack Obama kunnen het zich permitteren om de Lederhosen thuis te laten. In deze aflevering van de FD-podcast De Week Voorbij hoor je vanaf 18:30 hoe Duitsland-correspondent Gerben van der Marel zich, net als heel München, op het immense volksfeest verheugt.

No business as usual

De afgelopen twee jaar bleef de Theresienwiese vanwege corona angstvallig leeg. Des te meer reden om in de laatste weken van september naar München af te reizen. Honderdduizenden bezoekers worden er verwacht. Ze komen om bier te drinken, Spaß te hebben, maar ook om op een on-Duits losse manier zaken te doen, weet Van der Marel. “Het is eindelijk weer zover, die Duitsers mogen weer losgaan.”

Voor Van der Marel wordt het zijn tweede editie. De vorige keer moest hij nog door een vriend worden overgehaald. “Ik heb mezelf in Berlijn een prachtige Lederhosen, lange sokken en een geblokt overhemd aangeschaft en pakte de trein naar München. Daar heb ik mij ondergedompeld in het traditionele volksfeest. Ik ga daar natuurlijk niet met een sinas of een alcoholvrij biertje zitten, zo zit ik niet in elkaar.”

Podcast titel: FD De week voorbij

Aflevering titel: De Haagse shitshow

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

FD De week voorbij

De Haagse shitshow

Aantal afleveringen:
11
Host:
Elfanie toe Laer
Publicatiedatum:
10/09/2022
Uitgever:
Het Financieele Dagblad
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via