Direct naar de content

Patagonia: miljardenbedrijf dat groei een halt toeriep

Wondery

De oprichter van kledingmerk Patagonia heeft zijn bedrijf weggegeven. Patagonia heeft naar schatting een marktwaarde van ruim 3 miljard euro en maakt jaarlijks 100 miljoen euro winst. Het doel van het weggeven van het bedrijf is dat alle toekomstige winst naar de strijd tegen klimaatverandering kan gaan.

‘Patagonia-werknemers kunnen nergens anders aan het werk’

Het past in de bedrijfsfilosofie van oprichter Yvon Chouinard, een ondernemer die eigenlijk nooit ondernemer wilde zijn. In deze podcasttip luister je naar host Guy Raz, die de outdoorkledingmagnaat vraagt naar zijn visie op ondernemen en duurzaamheid. Het levert een interessant gesprek op over te snel groeien, bewustwording creëren bij klanten en personeel dat zo veel vrijheid krijgt dat het volgens de oprichter waarschijnlijk niet bij andere bedrijven zou kunnen functioneren.

De aflevering geeft een interessant inkijkje in het hoofd van Chouinard. De visie van de miljardenondernemer die niet wilde ondernemen is verfrissend en vernieuwend. Een bijzonder verhaal van een man die liever surft op golven dan zwemt in geld.

Podcast titel: How I Built This

Aflevering titel: Patagonia: Yvon Chouinard

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

How I Built This

Patagonia: Yvon Chouinard

Host:
Guy Raz | Wondery
Uitgever:
Wondery
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via