Direct naar de content

Quatorze Juillet, is er nog wat te vieren?

Diversen

Na de parlementsverkiezingen van 12 en 19 juni is de Franse president Emmanuel Macron zijn absolute meerderheid in het parlement kwijt. Met de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet in het vooruitzicht betekent dat een behoorlijke breuk met het recente verleden. Voor ons reden om Frankrijk met een top-3 in het zonnetje te zetten.

Om te beginnen Macrons positie vanuit een Brits oogpunt. In The Economist’s The Intelligence een analyse van het Frankrijk vóór en het Frankrijk ná de parlementsverkiezingen. Beluister met name de eerste tien minuten van Stuck in the Middle with Few: Macron’s Parliamentary pasting.

BNR Europa neemt een kijkje achter de schermen bij de Europese Unie onder Macron en houdt zijn grootste ambities tegen het licht. Stefan de Vries en Donatello Piras spreken historicus Christophe de Voogd en EU-journalist Jan Werts.

Maar uiteindelijk is ook Macron natuurlijk slechts een passant tussen alle Franse presidenten en andere zonnekoningen. De historische context is weer in bijzonder goede handen bij Jaap Jansen en PG Kroeger van Betrouwbare Bronnen. In de speciale jaarlijkse 14 juli-aflevering Quatorze Juillet: komt onder Macron een einde aan De Gaulles Vijfde Republiek?

Podcast titel: Betrouwbare Bronnen

Aflevering titel: 284 - Quatorze Juillet: komt onder Macron een einde aan De Gaulles Vijfde Republiek?

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Betrouwbare Bronnen

284 - Quatorze Juillet: komt onder Macron een einde aan De Gaulles Vijfde Republiek?

Aantal afleveringen:
284
Host:
Diversen
Publicatiedatum:
12/07/2022
Uitgever:
Diversen
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via