Direct naar de content

Quiet quitting mag wel wat minder stilletjes

After Hours

Eerst had je het rumoer rond the great resignition – de massale zoektocht naar een baan met betere arbeidsomstandigheden. Inmiddels houdt vooral quiet quitting de gemoederen bezig: veel millennials en Gen Z’ers vertikken het om nog over te werken. De tijd om een wit voetje te halen bij je baas lijkt voorbij. Maar wordt de hype niet opgeblazen? En áls er al iets gaande is, zegt dat echt iets over de toewijding van de ‘nieuwe’ werknemer?

Hosts Mihir Desai en Felix Oberholzer-Gee praten erover met Sarah Green Carmichael van Bloomberg. Is quiet quitting niet veel meer een management-issue dan een werknemersprobleem? Ook het ‘stille’ van baart quiet quitting zorgen. “Waarom ga je niet het gesprek aan met je baas over een gebrek aan erkenning?”

Quiet quitting en de privé-werkbalans

Door de coronapandemie is de privé-werkbalans alleen maar belangrijker geworden. In plaats van wanhopig op zoek gaan naar een nieuwe baan kun je ook werken aan een betere balans binnen je huidige werkomgeving. Deze podcast legt de vinger op de zere plek voor iedereen die zich bezighoudt met het creëren van een inspirerende, prettige werkomgeving. Want hype of niet, quiet quitting lijkt een schreeuw om vernieuwing.

Podcast titel: After Hours

Aflevering titel: Quiet Quitting

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

After Hours

Quiet Quitting

Aantal afleveringen:
164
Host:
Mihir Desai
Publicatiedatum:
28/09/2022
Uitgever:
After Hours
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via