Direct naar de content

Steeds weer nieuw leven in de Bredase brouwerij

Microphone Media

In deze aflevering van Een Slokje Om trekken Marc Herman de Groot en Benno van Dam naar Breda, een stad met een rijke biergeschiedenis. Denk aan Oranjeboom, Jaeger en – last but not least – De Drie Hoefijzers (dat voortleeft in De Beyerd). Ze voeren ons mee langs echte Bredase piratenlegendes, familiebedrijven en ander leven in de Brabantse brouwerij.


Al in 1628 werd ‘De Drie Hoefijzers’ opgericht en een kleine 400 jaar later is het brouwers-ambacht terug in de straat waar het ooit begon. De koperen brouwketels en open gistkuipen zorgen nog altijd voor een historische, nostalgische sfeer. Sinds 2004 zit er weer een brouwerij annex restaurant, De Beyerd. En achter de brouwzaal ligt de moderne lagerkelder, die aanzienlijk moderner aandoet.


Eeuwenoude traditie

Sjors de Jongh is zevende generatie van de 180-jarige brouwerij die voortkwam uit De Drie Hoefijzers, en die in 2004 De Beyerd werd gedoopt. Een echt Bredaas familiebedrijf, dat voortb(r)ouwt op de eeuwenoude traditie, zij het met modernere smaken. “De stad kwam zonder brouwerij te zitten en dat vonden mijn opa, mijn vader en mijn oom zonde. Ze hebben de stoute schoenen aangetrokken en startten een kleine huisbrouwerij.”

Podcast titel: Een Slokje Om

Aflevering titel: S1E04 Piraten, worstenbroodjes en een echt familiebedrijf

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Een Slokje Om

S1E04 Piraten, worstenbroodjes en een echt familiebedrijf

Aantal afleveringen:
8
Host:
Marc Herman de Groot & Benno van Dam
Publicatiedatum:
28/07/2022
Uitgever:
Microphone Media
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via