Direct naar de content

Thuiswerken: de positieve erfenis van corona?

BBC News

De afgelopen drie jaar kende remote working – thuiswerken – een fenomenale doorbraak. En ook na de coronapandemie zal werken op afstand populair blijven. Wat betekent dat voor bedrijven en werknemers wereldwijd? Wanneer remt het de groei en wanneer biedt het juist ruimte om nieuwe kansen te benutten?

De technologie was er eigenlijk al, kun je achteraf wel vaststellen. Maar er was een pandemie nodig om thuiswerken écht acceptabel te maken. In Business Daily van de BBC hoor je wat de voortdurende verschuiving naar werken op afstand betekent voor zowel bedrijven als werknemers over de hele wereld.

Thuiswerken in traditionele landen

In het verleden waren bedrijven vaak bang dat thuiswerken de productiviteit zou aantasten, zegt Harriet Molyneaux, managing director bij HSM Advisory. Zij adviseert wereldwijd bedrijven over de toekomst van werk. Zelfs in een zeer traditioneel land als Japan ziet ze de afgelopen drie jaar een enorme groei in de persoonlijke vrijheden van werknemers. Gevolg is dat ook daar het thuiswerken een ware doorbraak kende.

Vind hier al onze podcasttips over economie

Podcast titel: Business Daily

Aflevering titel: Who benefits most from remote working?

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Business Daily

Who benefits most from remote working?

Aantal afleveringen:
313
Host:
Tara Holmes
Publicatiedatum:
20/09/2022
Uitgever:
BBC News
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via