Direct naar de content

Tip Diana Matroos | Op eigen kracht uit de startblokken

The Wired Podcast

Anders dan veel van zijn concurrenten had F1-coureur Lewis Hamilton geen rijke ouders en geen familie met een achtergrond in de autosport. Hij groeide op in een bescheiden huis in Stevenage, een forenzenstad ongeveer 40 km buiten Londen. In het huis was alles tweedehands, geleend of voor een prikkie op de kop getikt was.

Op driejarige leeftijd zat hij voor het eerst in een skelter, op Ibiza. Een buurman liet de jonge Lewis spelen met zijn op afstandbestuurbare auto’s. Voor zijn vijfde verjaardag kreeg hij er zelf één. Binnen een paar jaar reed hij al zijn opponenten aan gort en als zevenjarige verscheen hij in de kindertelevisieshow Blue Peter. Het is een opstap naar een indrukwekkende carrière als F1-coureur. Een route die niet over rozen ging, zoals wordt geschetst in deze aflevering van The Wire Podcast, vanaf 6:00 minuten.

Bekijk hier de Masterclass Lewis Hamilton teaches a Winning Mindset, of de trailer. En de Guardian-podcast How Lewis Hamilton became one of the UK’s top sports stars and activists

Podcast titel: The WIRED Podcast

Aflevering titel: Lewis Hamilton opens up about activism and life beyond F1

Meer podcast details

Aanbevolen door Diana Matroos

Presentator/ journalist

Journalist en presentator Diana Matroos verdiende onder meer haar sporen bij RTL Nieuws, Buitenhof en BNR’s Big Five.

Over de podcast

The WIRED Podcast

Lewis Hamilton opens up about activism and life beyond F1

Aantal afleveringen:
105
Host:
James Temperton
Publicatiedatum:
02/04/2021
Uitgever:
The Wired Podcast
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via