Direct naar de content

Tip Jaap Jansen | De Binnenkamer trekt eropuit

Vriend van de Show

“In De Binnenkamer praten de journalisten Laurens Boven en Harmen van der Veen met politici over hun drijfveren. Om het zo intiem mogelijk te maken, zoeken ze die politici als het even kan thuis op. Mooi aspect is dat ze – net als Betrouwbare Bronnen – niet blijven plakken op het Binnenhof, maar Europa in gaan.

Zo zijn ze in aflevering 16 bij Europarlementariër Bert-Jan Ruissen van de SGP. Hij vertelt onder meer over de zondagsrust en de interviewers zien daar een overeenkomst. Zo streed Boven destijds als lid van de Jonge Socialisten tegen opheffing van de zondagse winkelsluiting en toen dat op voorstel van D66 een feit werd, stemde Van der Veen niet meer op die partij.

Kritiekpuntje bij deze aflevering: als ze de samenwerking van SGP in één fractie met FvD aansnijden, speelt Ruissen verstoppertje en laten de interviewers het erbij zitten. En een algemeen punt: de interviewers spreken elke gast aan met ‘je en jij’. In mijn eigen podcast houd ik het liever bij ‘u’. Ook dan kun je intiem worden!

Niettemin is De Binnenkamer een waardevolle aanvulling op de al bestaande politieke podcasts. De Binnenkamer neem afstand van de waan van de dag. De afleveringen kun je ook later nog goed beluisteren.”

Podcast titel: De Binnenkamer

Aflevering titel: #16 De Binnenkamer GOES BRUSSELS Bert-Jan Ruissen

Meer podcast details

Aanbevolen door Jaap Jansen

Jaap Jansen is journalist en politicoloog. Hij maakt twee keer per week met PG Kroeger de podcast Betrouwbare Bronnen, waarin ze ontwikkelingen in de Nederlandse politiek en beleid, de Europese Unie en geopolitiek bespreken en analyseren in een historisch kader.

Over de podcast

De Binnenkamer

#16 De Binnenkamer GOES BRUSSELS Bert-Jan Ruissen

Aantal afleveringen:
16
Host:
Harmen van der Veen & Laurens Boven
Publicatiedatum:
15/06/2022
Uitgever:
Vriend van de Show
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via