Direct naar de content

Tip Liza Jansen | Alles is al een keer gebeurd

Veel van wat er nu in de wereld gebeurt ís al een keer gebeurd, zegt Liza Jansen, redactiechef bij LinkedIn Nieuws. “De energiecrisis van nu heeft bijvoorbeeld parallellen met de oliecrisis uit de jaren zeventig. Complottheorieën waarden ook in de Oudheid al rond, maar gingen dan over joden en christenen. En ook in de jaren ’90 waren er veel nieuwkomers in Nederland, alleen kwamen ze toen uit Bosnië.”

In De Tijd Zal Het Leren gaat journalist Liesbeth Staats in gesprek met historicus en leraar geschiedenis Tim Jacobs en Martine van den Berg, religiewetenschapper en archeoloog. “Zij bespreken wat de geschiedenis ons leert over wat er nu gebeurt in de wereld. De verhalen die Jacobs vertelt zijn buitengewoon informatief en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Je krijgt er bijna heimwee van naar het vak geschiedenis op de middelbare school. Luisteren dus!”

Corti Media

Aanbevolen door Liza Jansen

Liza Jansen werkt sinds 2019 bij LinkedIn Nieuws, de laatste maanden als redactiechef. Eerder werkte ze onder meer voor het CNBC en het Financieele Dagblad, waar ze mede verantwoordelijk was voor FD Bites, de FD Gazellen-nieuwsbrief en de FD Talentenspecial.

Over de podcast

De Tijd Zal Het Leren

#2: De energiecrisis

Aantal afleveringen:
10
Host:
Liesbeth Staats, Tim Jacobs, Martine van den Berg
Publicatiedatum:
05/06/2022
Uitgever:
Corti Media
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via