Direct naar de content

Tip Mark van Baal (Follow This) | Energietransitie: afremmen of doorpakken?

Redefining Energy

De afgelopen maanden zijn de energieprijzen door het dak gegaan. De Russische invasie van Oekraïne zette de leveringszekerheid op het spel. Daarmee rijst de vraag: vaart de energietransitie wel bij de hoge energieprijzen en de dreigende schaarste? Of komt het klimaatbeleid juist op een lager pitje te staan? In deze podcasttip van Follow This-oprichter Mark van Baal komt deze kwestie uitgebreid aan de orde.

Van Baal vreest zelf een rem op het ingezette beleid, zegt hij in een toelichting op zijn podcasttip. “Olieconcerns grijpen de energiecrisis als gevolg van de Oekraïneoorlog aan om de aanpak van de klimaatcrisis te vertragen. Beide crises moeten we tegelijk aanpakken.”

“Dat kan, door de huidige torenhoge winsten uit fossiele brandstoffen te investeren in de energietransitie naar duurzame energie, zodat . Zo worden we onafhankelijk van olie- en gasvelden waarmee oorlogen worden gefinancierd. Mijn aanrader: Redefining Energy, een podcast met Jules Kortenhorst.

Podcast titel: Redefining Energy

Aflevering titel: 73. High energy prices vs. the Energy transition - may22

Meer podcast details

Aanbevolen door Mark van Baal

Mark van Baal is oprichter van Follow This, een groep van ruim achtduizend groene aandeelhouders in olie-en gasbedrijven.

Over de podcast

Redefining Energy

73. High energy prices vs. the Energy transition - may22

Aantal afleveringen:
63
Host:
Laurent Segalen en Gerard Reid
Publicatiedatum:
01/05/2022
Uitgever:
Redefining Energy
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via