Direct naar de content

Tip Sylvester Eijffinger | De kwetsbare positie van Taiwan

Project Syndicate

Emeritus hoogleraar Financiële Economie Sylvester Eijffinger raadt de Listn-luisteraar van harte de podcasts van Project Syndicate, ‘the leading opinion site’, aan. Eijffinger is liefhebber van het platform én de podcasts van Project Syndicate. “Leidende opiniemakers in de wereld schrijven opinies schrijven opinies voor de PS-site en maken ook podcasts.”

In de Opinion Has It-aflevering Trouble over Taiwan schetsen host Elmira Bayrasli en Aziëkenner Bonnie Glacer hoe Taiwan zich de afgelopen eeuwen heeft ontwikkeld. Het heeft zijn eigen grondwet, democratisch gekozen leiders en zelfs strijdkrachten, maar het grootste deel van de wereld erkent het niet als een soeverein land.

Volgens Chinese leiders is Taiwan een onwettige afgescheiden provincie die voorbestemd is om herenigd te worden met het vasteland. En China lijkt er steeds meer op uit om daar werk van te maken. Deze aflevering stamt van enkele maanden voor het begin van de oorlog in Oekraïne, die de geopolitieke verhoudingen in de wereld er niet bepaald overzichtelijker op heeft gemaakt.

Podcast titel: Opinion Has It

Aflevering titel: Trouble over Taiwan | Bonnie Glaser

Meer podcast details

Aanbevolen door Sylvester Eijffinger

Sylvester Eijffinger is emeritus hoogleraar Financiële Economie in Tilburg en emeritus president van de Tilburg University Society. Daarnaast is hij gasthoogleraar aan Harvard University.

Over de podcast

Opinion Has It

Trouble over Taiwan | Bonnie Glaser

Aantal afleveringen:
145
Host:
Elmira Bayrasli
Publicatiedatum:
23/11/2021
Uitgever:
Project Syndicate
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via