Direct naar de content

Tip Taco Carlier | Hoe wordt de VS weer dat baken van hoop?

Pivot

Om goed bij te blijven over de VS luistert Taco Carlier, oprichter van fietsenmerk VanMoof, graag naar de podcast Pivot. “Zij houden me een beetje op de hoogte van nieuws uit Amerika en de tech-scene. Het gaat veel over het land zelf en de Amerikaanse blik op de wereld. Ik vind het leuk om op de hoogte blijven van tech. En dan specifiek de invloed van technologie op de media, politiek en de samenleving.”

In deze aflevering van de New York Magazine-podcast Pivot is politiek strateeg Lis Smith co-host van Kara Swisher. Ze is buitengewoon gefascineerd door het controversiële bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan. Smith en Swisher praten uitgebreid over deze heikele kwestie, die vooral in China veel kwaad bloed zette. “Ik kreeg kippenvel bij de beelden van de landing op het vliegveld van Taiwan en de duizenden mensen die haar daar toejuichten.”

Voor Smith was Pelosi’s actie van dezelfde orde als het bezoek van John McCain aan Oekraïne in 2013. “Ik snap dat mensen het provocatief vonden. Maar er speelt iets groters: onder Donald Trump dreef de VS min of meer weg van het internationale toneel. Ik haat het om Ronald Reagan positief te citeren, maar hij sprak tijdens zijn presidentschap wél over de Verenigde Staten als de ‘shining city on the hill’.”

Politiek en sport

Het leven van een politicus heeft veel weg van het leven van een sporter, zegt Smith aan het begin van deze aflevering. “Lang niet altijd wint het beste team, het is niet slim om te lang te blijven hangen in je laatste overwinning of nederlaag en vertrouwen is cruciaal. En ook zonder uitstraling en doorzettingsvermogen kom je er niet.”

Veel van die karaktereigenschappen zag Smith terug in voormalig presidentskandidaat Pete Buttigieg, tegenwoordig minister van Transport. Naast een wat stoffige voorliefde voor vervoerthema’s bleek Buttigieg te beschikken over een afwijkende, aansprekende stijl. “Hij hield zich totaal niet bezig met het verketteren van anderen. Terwijl de teneur onder Democraten was dat je Trump alleen kon verslaan door een beetje Trump te zíjn, bleef hij de kalmte zelve.”

Podcast titel: Pivot

Aflevering titel: Primary Results, An Abortion Win in Kansas, and Pelosi’s Taiwan Trip

Meer podcast details

Aanbevolen door Taco Carlier

Taco Carlier is met zijn tweelingbroer Ties oprichter van (elektrische) fietsenmerk VanMoof, dat in amper tien jaar uitgroeide tot een internationaal miljoenenbedrijf.

Over de podcast

Pivot

Primary Results, An Abortion Win in Kansas, and Pelosi’s Taiwan Trip

Aantal afleveringen:
354
Host:
Kara Swisher en Scott Galloway
Publicatiedatum:
05/08/2022
Uitgever:
Pivot
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via