Direct naar de content

Slaapapneu en chiptekort: niet langer Frans van Houtens zorg

BNR

Met de steeds langere levensverwachting groeit ook de vraag naar zorg. De aanwas van zorgpersoneel stokt, terwijl technologie steeds belangrijker wordt. Philips heeft veel van zijn activiteiten van de hand gedaan om zich nog vrijwel uitsluitend te richten op medische technologie. De mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie en medische data lijken onbegrensd, maar er zijn nog veel beren op de weg.

Zo kampt de hele wereld op dit moment nog met een enorm chiptekort. Vertrekkend Philips-topman Frans van Houten maakt zich daar – zeker op korte termijn – ernstig zorgen over, zegt hij in BNR’s Big Five van de Medische Wereld. “We hebben nu al een enorme achterstand aan leveringen. Als dat tekort groter wordt, zal er inflatie komen en sommige leveranties zullen sowieso niet doorgaan.”

Host Diana Matroos legt Van Houten het vuur na aan de schenen in deze medische ‘miniserie’ van BNR’s Big Five. Over de afhankelijkheid van China en de VS, technologische oplossingen voor de personeelstekorten in de zorg en de kwetsbaarheid van kunstmatige intelligentie. Want waar efficiëntie het doel is, ligt ver-Uberisering op de loer. Om over de privacygevoeligheid van data nog maar te zwijgen.

Podcast titel: BNR's Big Five | BNR

Aflevering titel: Medische wereld | Frans van Houten

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

BNR's Big Five | BNR

Medische wereld | Frans van Houten

Aantal afleveringen:
487
Host:
Diana Matroos
Publicatiedatum:
28/03/2022
Uitgever:
BNR
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via