Direct naar de content

Waarom we ons kantoor toch niet kunnen missen

Eat Sleep Work Repeat

Het kantoor op zijn retour? Tom Goodwin, schrijver van het boek Digital Darwinism, denkt van niet. Hij is er zelfs van overtuigd dat je werknemers die liever thuiswerken maar beter kwijt dan rijk kunt zijn. Host Bruce Daisley is het daar hartgrondig mee oneens. Toch gaat hij met veel plezier met Goodwin in gesprek over het kantoor van nu en van de toekomst.

Hoe dan ook steken ze wat op van elkaars standpunten, zegt Daisley in deze aflevering van Eat Sleep Work Repeat. “De opbrengst van het bieden van een podium aan iemand met wie je het oneens bent, is dat je juist dáár wat van opsteekt.”

Goodwin werd door LinkedIn verkozen tot een top-10-marketeer en één van de dertig mensen die Business Insider op Twitter volgt. In zijn boek Digital Darwinism gaat het vooral over de onvoorspelbaarheid van het leven en de groeiende overvloed aan data. We moeten meer beslissingen nemen en om de haverklap dienen zich technologieën aan die het ‘next big thing’ beloven te zijn.

Terwijl we worstelen met een wereld van hybride werken, brengt Bruce Daisley inspiratie en verbeeldingskracht. Hij vraagt zich af hoe we ons werk beter kunnen maken en waar ons gedrag vandaan komt. ​Alles, kortom, over werkplekcultuur en psychologie en – het leven van een podcastmaker is zwaar – over het omgaan met een miljoenenpubliek.

Podcast titel: ESWR

Aflevering titel: Abandoning offices - not so fast!

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

ESWR

Abandoning offices - not so fast!

Aantal afleveringen:
148
Host:
Bruce Daisley
Publicatiedatum:
27/07/2022
Uitgever:
Eat Sleep Work Repeat
Taal:
Engels

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via