Direct naar de content

Werk aan de winkel voor Hollandse handelsmissie

BNR

Prins Constantijn van Oranje heeft al de nodige handelsmissies achter de rug. Al verschoof zijn aandacht de afgelopen jaren naar kleinschaligere ‘sessies’ die ondernemers moeten verbinden met lokale ecosystemen, zoals hij ze noemt. Maar wat is eigenlijk de toegevoegde waarde van zo’n handelsmissie? Het begint, hoe dan ook, met het leggen van connecties.

Host Jelle Maasbach spreekt Constantijn op techbeurs CES in Las Vegas. Een uitstekende ambiance om de ziel van de Hollandse handelsmissie eens goed af te pellen. De kern? Je moet weten wat je wilt halen en echt met een goede strategie erheen gaan. Én het is zaak om rekening te houden met cultuurverschillen. “De Amerikaanse manier van zakendoen is groter, ambitieuzer en sneller en dat vergt dat je veel alerter bent.”

Denk aan je persoonlijke missie

In deze speciale aflevering van BNR Werkverkenners komen ook startup-liaison Michael Dooijes en honorair consul in de VS Reinout Oerlemans aan het woord. Het geeft al met al een boeiend en informatief inkijkje in de wereld van de handelsmissie. De crux: of je nou een startup, scale-up of doorgewinterd CEO van een multinational, zorg dat je goed voor ogen hebt wat je persoonlijke missie is. “Je bent pas klaar als het vliegwiel gaat draaien.”

‘Bonustrack’ handelsmissie

In tien bonusminuten spreekt Jelle Maasbach één op één met Dirk Janssen, Consul Generaal in San Francisco. Janssen begeleidt elke maand wel een handelsmissie in één van de dertien westelijke staten. Hij kent de grote verscheidenheid aan missies, van bezoek aan een beurs tot rondreizende missies met een specifiek thema. En dan zijn er nog de innovatiemissies, bijvoorbeeld op landbouwgebied. “Heel breed, nuttig én leuk.”

Hier vind je al onze podcasttips op het gebied van ondernemen en economie.

Podcast titel: Wereldveroveraars | BNR

Aflevering titel: Alles dat je moet weten over de handelsmissie

Meer podcast details

Aanbevolen door Thijs van Listn

Podcastcurator

Over de podcast

Wereldveroveraars | BNR

Alles dat je moet weten over de handelsmissie

Aantal afleveringen:
51
Host:
Jelle Maasbach
Publicatiedatum:
12/01/2023
Uitgever:
BNR
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via