Direct naar de content

Won Yip, het is wat het is

VPRO

Hij heeft aandelen in horecazaken van Amsterdam tot Las Vegas. Op zijn achttiende begon hij zijn eerste café en toen een jaar later zijn vader overleed, kreeg hij de verantwoordelijkheid om voor zijn familie te zorgen. Won Yip deelt een uur lang zijn visie op ondernemerschap, hard werken en vermogen.

Van de eerste tot de laatste seconde neemt Yip geen blad voor de mond. Het zorgt voor een prettig gesprek waarin hij van de ene in de andere anekdote valt. Yip zegt waar het op staat. Over plichtsbesef bijvoorbeeld. “Wij vierden geen moederdag. Dat was een dag voor een ander, want op moederdag kwamen ze bij ons eten.” Naast zijn zakelijke successen is hij ook openhartig over zijn jeugd. Eerst in een pleeggezin, later bij zijn ouders in Zeeland. “We woonden in het restaurant, samen met twintig koks.”

De horecamagnaat droomde vroeger van één ding: vermogen opbouwen. Dat lukte hem: voor de eeuwwisseling wist Yip een imperium van horecazaken op te bouwen. Opgeven doet hij niet. “Ik ben tijdens een crisis op mijn best.”

Het gesprek van een uur voelt alsof je even mag binnenkijken in het hoofd van een ondernemend genie en eigenlijk zou je zo nog twee uur naar hem willen luisteren. Door zijn soms staccato-antwoorden kan het gesprek wat ongemakkelijk aanvoelen, maar na het interview begrijp je hoe Yip denkt en redeneert. Het woord ‘stoppen’ komt steeds vaker in zijn gedachten voor. “Er komt een moment dat je moet gaan. Ik doe nog even plukken en dan is het klaar.”

Podcast titel: Nooit meer slapen

Aflevering titel: Won Yip (ondernemer)

Meer podcast details

Aanbevolen door Vincent van Listn

Over de podcast

Nooit meer slapen

Won Yip (ondernemer)

Aantal afleveringen:
707
Host:
Femke van der Laan
Publicatiedatum:
22/09/2022
Uitgever:
VPRO
Taal:
Nederlands

Nieuwsgierig naar deze podcast?

Deel de tip via